2014. július 16., szerda

Top 5 legjobb, lány karakter

Sziasztok Angyalaim!
Nes készített egy ötös listát azokról a film vagy könyvbeli női karakterekről, akik tulajdonságaik alapján a kedvencei lettek. A végére pedig öt embert írt, akiknek – indoklással együtt persze – szintén el kell mondaniuk, kik voltak ezek a szereplők. Én is benne voltam ebben az öt emberben, szóval köszönöm szépen! Ránk bízta, hogy továbbadjuk vagy sem, én úgy döntöttem igen, szóval az öt személyt a bejegyzés végén találjátok!
És akkor lássuk is a karaktereket. Vigyázat, spoiler előfordulhat!

5. Hermione Granger, a Harry Potterből. Valahogy magától értetődőnek tűnik, hogy benne legyen a listában, hiszen ezen a könyvsorozaton nőttem fel, és ez szerettette meg velem igazán az olvasást. Lehet, hogy nem túl egyedi karakter, hiszen rengeteg könyvben lehet találkozni hozzá hasonló lánnyal, mégis az én szememben, ő sokkal több egy okos tizenévesnél. Nem csak egy stréber, aki minden szabadidejét magolással tölti, hanem bátor, erős, és ami nála az egyik legfontosabb, hogy tudja használni a józan parasztiját még kényszerhelyzetekben is. Szerintem nagyon fontos, hogy egy lánynak legyen mindenről véleménye, és logikusan gondolkozzon, és ő nagyon jó példa erre, mert úgy vettem észre, hogy sajnos nem csak a való életből, de a könyvekből is kezdenek eltűnni az ilyen emberek.

4.  Az Életed Regényéből Kitty Logan iszonyatosan megfogott. Azonosulni tudtam vele, nemcsak azért, mert ő a hétköznapi világból van kiszakítva, hanem mert normális emberként viselkedik, akivé mindenki szívesen válna. Igen, neki is volt egy pont, ahol kiakadt, és mélyponton volt, viszont felállt, elkezdte pozitívan szemlélni a világot, azért, hogy megtegye amit barátnője kért tőle. Erős maradt, a legjobbat hozta ki magából, azért, mert volt valaki, akit szeretett. Ez a karakter megmutatta nekem, hogy lehet, hogy nehéz összeszedni magad, miután széthullott körülötted minden, de igenis meg kell próbálni, hiszen az emberi akaraterő bármire képes.

3. Katniss Everdeen, az Éhezők Viadala fecsegőposzátája. Míg az előzők könyves karakterek voltak, nála nagyon nehéz eldöntenem, hogy a könyvben vagy a filmben szerettem jobban, de azt hiszem, hogy a filmben. A könyvben is imádtam persze, viszont sokszor a gondolkodásmódja és cselekedetei alapján úgy tűnt, mintha minden érzelmet kiszakítottak volna belőle. Ez a filmben annyira nem feltűnő, inkább úgy tűnik, hogy nem mutatja ki az érzelmeket, és míg a könyvből nekem nagyon úgy tűnt, hogy nem Peeta élete szerelme, addig ez a filmben annyira nem tűnt fel. A bátorsága, és hogy azok után, amin keresztülment, csak egy kicsit őrült meg, tiszteletreméltó, még a legkeményebb helyzetekben is hidegfejjel gondolkozik. 

2. A második Hazel Grace Lancaster, akit a Csillagainkban a Hibából ismerhettek. Nem is a karakter érdekessége fogott meg, hiszen egy átlagos tinilány, átlagos megszólalásokkal, sőt, szerintem unalmas is volt ebből a szempontból. Azonban mérhetetlenül tisztelem azt, ahogyan harcol, kivételesen nem démonok, gonosz politikusok ellen, hanem egy nagyon is létező betegséggel szemben. Gondolkodásmódja teljesen lenyűgözött, mert különleges, a maga módján furcsa is ahogyan ő látja a világot, viszont ha egy kicsit odafigyel az ember, megtalálja a szavaiban elrejtett apró utalásokat, amelyeken érdemes elgondolkozni. Hazelből erőt lehet meríteni, bebizonyítja, hogy igenis léteznek hétköznapi hősök, csak nyitott szemmel kell járni, és sosem szabad feladni.

1. Két napja csak második lett volna, de miután tegnap végre kiolvastam A Hűségest, gondolkodás nélkül tettem be Tris Priort az első helyre. Ő az a karakter, akiről nem tudja mit gondol az ember, kiszámíthatatlan, egyszer szerettem, a következő pillanatban utáltam, így ment ez egészen a sorozat végéig. Miután Tris feláldozta magát könnyeztem, és akkor jöttem rá mennyire megszerettem, pedig előtte meg tudtam volna fojtani, annyira idegesített időnként. Jobb befejezése nem lehetett volna a sorozatnak, hiszen végig úgy volt felépítve, hogy Tris, ez a kicsi, jelentéktelennek tűnő lány, bármit megtesz a jó cél érdekében, hogy másoknak jobb életük legyen. Ha nem áldozza fel magát, akkor nem teljesedett volna ki, kövezzetek meg, de szerintem ennek így kellett történnie. Ez is bizonyítja, hogy mennyire sokat jelentenek számára szerettei, és hiába érzed azt, hogy nem szeretsz valakit, az igazi érzelmek mindig a felszínre törnek. Trisnek a szíve a legnagyobb, és mivel én a szeretetet találom legfontosabbnak, ezért az én szememben igazi hőssé vált.

Ez lett volna az én kis listám, remélem tetszett, nyugodtan írjátok meg, hogy miben értetek egyet, és mit gondoltok másképp, vagy hogy mi a ti listátok. Hozzáteszem, először nagyon nehéz volt elkezdeni, pár karaktert tudtam, hogy mindenképp benne kell hogy legyen, azonban utána folyton jöttek az ötletek, hogy ki mit tanított, ezért nagyon nehéz volt egy ilyen listát összeírni, egy-két ponton bizonytalan is voltam, de szerintem jól választottam. :)

És akkor azok, akiket megjelölök erre a feladatra: 
Gy_Anna


Sajnos akinek ötödikként tovább szerettem volna adni, megszüntette a profilját, így én csak négy embert jelölök meg.

2 megjegyzés:

 1. Hermione-t én imádtam a filmben, ahogy Katniss-t is, mindkettőt csak filmben láttam, de tényleg remek karakterek! Nálam amúgy még úgy volt, hogy többet is össze tudtam volna írni nem csak öt kedvencet. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én olvastam is őket, Hermione a könyvben jobban tetszett, de Katniss a filmben jobb volt :)
   Igen, én is alig tudtam a végén dönteni, annyian jutottak eszembe :D

   Törlés